top of page

De kracht van WYPIWYD: Een fundament voor echt Leiderschap.

Als ondernemers staan we voortdurend voor uitdagingen en veranderingen. Hoe we ons bedrijf leiden, beïnvloedt niet alleen onze directe resultaten, maar vormt ook onze organisatiecultuur en uiteindelijk onze persoonlijke rust. Een methode die mij hierin enorm heeft geholpen, is de WYPIWYD-methode, oftewel "What You Promise Is What You Do."


Het principe van WYPIWYD

Het principe is eenvoudig maar krachtig: wat je belooft, dat doe je. Deze eenvoudige zin legt de basis voor vertrouwen en integriteit binnen elk aspect van het bedrijf, van interne operaties tot relaties met klanten en partners. De WYPIWYD-methode gaat niet alleen over het nakomen van afspraken maar ook over het scheppen van een omgeving waar verantwoordelijkheid, veiligheid en betrouwbaarheid de kern vormen van alle acties.

 

WYPIWYD in de praktijk

In mijn eigen ervaring als leider heeft deze aanpak geholpen om een heldere en betrouwbare cultuur te creëren. Het betekent dat iedereen, van de top tot de basis, begrijpt dat hun woorden gewicht dragen en dat hun acties consequenties hebben. Dit versterkt niet alleen de verantwoordelijkheidszin maar moedigt ook iedereen aan om bij te dragen aan het gemeenschappelijke doel.

 


Methode WYPIWYD onder bedrijfs logo redcoon
In mijn kantoor en vergaderruimte hing altijd ons logo, met daaronder 'WYPIWYD'. Nieuwkomers, of het nu nieuwe medewerkers, leveranciers of samenwerkingspartners waren, vroegen bijna altijd: "Wat betekent WYPIWYD?" Sommigen dachten zelfs dat het Pools was. Dan legde ik kort maar met enorm veel passie uit wat het betekende en wat het voor onze samenwerking inhield. Het was echt de perfecte en meest nuttige ijsbreker.

Leiderschap volgens WYPIWYD

Leiderschap binnen de WYPIWYD-cultuur is niet alleen een titel of een positie; het is een actieve, dagelijkse praktijk. Het betekent een voorbeeld functie zijn en transparant zijn in je handelingen. Dit model helpt leiders om zichzelf constant te evalueren en te verbeteren, en vormt de basis voor duurzame groei en innovatie binnen de organisatie.

 

WYPIWYD voor groei en stabiliteit

De implementatie van WYPIWYD binnen een organisatie zorgt voor een stabiele basis waarop teams kunnen vertrouwen en groeien. Het creëert een zelfvoorzienend systeem waarin leiders en medewerkers samenwerken aan een duidelijk gedefinieerde en gedeelde visie. Dit is essentieel voor elke onderneming die wil evolueren van een startup naar een scale-up en verder.

 

Wil je meer leren over de WYPIWYD-methode en hoe je deze kunt toepassen in jouw bedrijf voor betere leiderschap en organisatorische groei?


Sluit je aan bij onze Masterclass

Sluit je dan aan bij onze masterclass en netwerkevent op vrijdag 31 mei. Het thema is 'Grip op je onderneming is rust in je hoofd', en we zullen dieper ingaan op hoe je WYPIWYD kunt integreren in je dagelijkse leiderschapspraktijken.

 

Voor tickets en het programma klik hier en ontdek hoe je niet alleen je bedrijf, maar ook jezelf als leider kunt transformeren.


*De masterclass en netwerkevent 'Grip op je onderneming is rust in je hoofd' is een initiatief van www.topvalueprogramma.nl.

Comments


bottom of page